Το έργο έχει ως επικεφαλής εταίρο τον Δήμο Στρουμιάνι της Βουλγαρίας και εταίρους τον τον Σύλλογο Καρκινοπαθών και Φίλων Νομού Έβρου «ΣυνεχίΖΩ» και τον Δήμο Τοπόλοβγκραντ της Βουλγαρίας.
1. Ο Δήμος Στρουμιάνι (Strumyani) βρίσκεται στη νοτιοδυτική Βουλγαρία, και αποτελεί μέρος της περιφέρειας του Blagoevgrad. Το έδαφος είναι ένα πολύ ενδιαφέρον ψηφιδωτό διαφόρων τύπων αναγλύφων χαμηλής, μεσαίας και ορεινής κοιλάδας. Περίπου τα 3/4 της επικράτειάς του δήμου καταλαμβάνεται από τις κορυφογραμμές του βουνού Maleshevska με το υψηλότερο του σημείο Golak να βρίσκεται στα 1453 μέτρα ενώ κατά μήος τον διασχίζει ο ποταμός Στρυμόνας.
Το χωριό του Στρουμιάνι ιδρύθηκε ως σιδηροδρομικός σταθμός στη γραμμή Σόφια – Κούλατα με το όνομα Γκάρα Ογκράτζντεν (Σταθμός Ογκράτζντεν). Το 1970 συγχωνεύθηκε με το χωριό Mikrevo για να σχηματίσει το Strumyani, αλλά τα δύο χωριά αργότερα χωρίστηκαν. Ωστόσο, το Strumyani διατήρησε το σημερινό του όνομα. Το όνομα σημαίνει “άνθρωποι του Struma”, καθώς ο ποταμός Στρυμόνας τρέχει κοντά.
Ο δήμος έχει 21 οικισμούς συνολικού πληθυσμού 5778 κατοίκων (στοιχεία απογραφής 01.02.2011)
2. Ο Δήμος Τοπόλοβγκραντ βρίσκεται στη νότια Βουλγαρία και είναι ένας από τους δήμους της περιφέρειας Haskovo. Το ανάγλυφο του δήμου είναι επίπεδο, λοφώδες και χαμηλό ορεινό, με το έδαφός του να καταλαμβάνει κυρίως τα βόρεια, βορειοανατολικά και ανατολικά κλαδιά του όρους Sakar. Το υψηλότερο σημείο του δήμου – η κορυφή του Visegrad υψώνεται στα 856,1 μέτρα, στα σύνορα με τον δήμο Svilengrad.
Τα πρώτα αρχεία της πόλης του Τοπολοβγκραντ προέρχονται από τον οθωμανικό φορολογικό κατάλογο του 1492/1493, ο οποίος το αναφέρει με το παλαιό του όνομα Καβακλί.
Ο δήμος έχει 21 οικισμούς συνολικού πληθυσμού 11 681 κατοίκων (στοιχεία απογραφής 01.02.2011)
3. Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών και Φίλων Νομού Έβρου «ΣυνεχίΖΩ», ιδρύθηκε το 2007 από ανθρώπους που είτε βίωσαν προσωπικά και οικογενειακά τον καρκίνο, είτε είχαν μια «επαγγελματική» σχέση μαζί του, (νοσηλευτές, γιατροί, κλπ). Ο σύλλογος είναι μέλος της ΕΛΛ.Ο.Κ (Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου) και της E.C.P.C. (European Cancer Patient Coalition).
Ο σύλλογος δραστηριοποιείται σε ολόκληρο τον νομό Έβρου με ομάδες ψυχολογικής στήριξης, με τη βοήθεια εξειδικευμένων επαγγελματιών ψυχικής υγείας, κύκλους σεμιναρίων διαχείρισης των προβλημάτων που έχουν σχέση με τη νόσο, καθώς και εκπαίδευσης εθελοντών.
Πραγματοποιεί ημερίδες ενημέρωσης του κοινού, για τις πιο συχνές μορφές καρκίνου που εμφανίζονται, με στόχο την έγκαιρη διάγνωση. (μαστός, πνεύμονας, τράχηλος μήτρας, προστάτης, μελάνωμα, δέρμα, παχύ έντερο, κλπ).
Έχει πολλές παρεμβάσεις – παρουσιάσεις στα τοπικά ΜΜΕ και σε συνεργασία με διάφορους συλλόγους, φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης κ.α. ενώ προσφέρει και ψυχαγωγικές δραστηριότητες για τα μέλη, (εκδρομές, μουσικές βραδιές, συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, χορευτικό τμήμα, ομάδες χειροτεχνίας, κ.α.)!
Το έτος 2008, το «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος», εμπιστεύθηκε τον σύλλογο και τον όρισε φορέα υλοποίησης της ανέγερσης, μετά από δωρεά του, του έργου «ΞΕΝΩΝΑΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ». Ο ξενώνας φιλοξενεί συνοδούς και ασθενείς που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο και ο οποίος από το 2009 έχει περάσει στην κυριότητα του Π.Γ.Ν.Ε.
Το 2014 μετά από μια ευγενική δωρεά ψυχής, ο συλλογος προχώρησε σε μια εκ βάθρων ανακαίνιση της Μονάδας Βραχείας Νοσηλείας του ΠΓΝ Έβρου, προσφέροντας στους ασθενείς και στους συνοδούς τους, εξοπλισμό και ένα διαφορετικό περιβάλλον νοσηλείας, που τους σέβεται και ένα εργονομικότερο περιβάλλον εργασίας για το προσωπικό.
Η καθοριστική παρέμβαση και οι επίμονες προσπάθειές προς όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, σε συνδυασμό με την εξαιρετική σχέση με το «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος», βοήθησε ώστε η συνολική προσπάθεια να εξασφαλιστεί η Δωρεά του νέου υπερσύγχρονου Γραμμικού Επιταχυντή στο Τμήμα Ακτινοθεραπείας, αξίας 2εκ.€ που αλλαξε τον υγειονομικό χάρτη της χώρας και έχει εγκατασταθεί στο ΠΓΝΕ.